Unitat 6 Que ve el llop!

Els humans som una més de les espècies que poblem aquest planeta Terra. Una espècie com les altres perquè fem el mateix que fan tots els éssers vius: nodrir-nos, interaccionar amb el medi i reproduir-nos. També estem fets de cèl·lules, com la resta. En tot això som iguals als roures, als borinots, als bacteris o a les sardines.

Però alguna cosa ens fa sentir diferents de les altres espècies. Cap altra espècie pot modificar el medi de la manera tan ràpida i contundent com ho fem nosaltres, els humans.

Això ens fa responsables d’aquests canvis i dels problemes que puguin causar. Per aquest motiu, estem obligats a sospesar molt acuradament les nostres contínues intervencions sobre el medi, per no produir més problemes dels que volem solucionar.

Per exemple, reintroduir una espècie que ja no era present en un territori no és una decisió trivial. Caldrà pensar-la bé.

“El ‘control de la naturalesa’ és una expressió concebuda des de l’arrogància, nascuda en l’època neandertal de la biologia per a conveniència dels humans”

Rachel Carson
biòloga nord-americana defensora del medi ambient
(1907 –1964)

1. El retorn del llop a Ventdelnord ►

Impactes: 615